در این ویدئو، گفتگویی با سرکار خانم حیدری (مشاور خانواده و درمانگر حوزه اعتیاد) انجام شده و طی آن ایشان به سوالات مهمی در رابطه با اهمیت خانواده در ترک اعتیاد فرزندان پاسخ میدهند.
بیماری اعتیاد یک بیماری بسیار موذی، پیشرونده و متاسفانه کشنده است که ابعاد مختلفی از زندگی یک فرد رو در بر میگیرد. این بیماری ابعادی همچون روح و روان، جسم، افکار، معنویات و حتی مغز در یک فرد مصرف کننده را شامل میشود.
در تیم پیشگیری و درمان کمپ ترک اعتیاد رهپویان آوای رهایی، نقش خانواده بسیار پر رنگ و مهم است. چرا که فرزندان خانوادهها بعد از این که از یک مرکز ترک اعتیاد ترخیص میشوند باید زیر چتر حمایت خانواده قرار بگیرند. نیاز است خانوادهها از آموزشهای مرکز ترک اعتیاد آوای رهایی استفاده کنند تا سبک زندگی و نگرشهایشان را تغییر دهند و دیگر مثل گذشته رفتار نکنند.
لازم است که خانوادهها حمایتهای سالم و رفتارهای کارآمد را یاد بگیرند تا بتوانند آنها را جایگزین رفتارها و حمایتهای ناکارآمد بکنند. به معنی دیگر کارهایی که در گذشته برای ترک اعتیاد فرزندشان انجام دادهاند ولی نتیجهای برای آنها نداشته است را کنار بگذارند.
خانواده ها باید سعی کنند از تنش و اضطراب دوری کنند. همچنین باید از برچسب گذاری بر روی فرزندشان، قضاوت در مورد وی و یادآوری گذشته به او خودداری کنند. باید در نظر داشت که درس اخلاق دادن، سخنرانی کردن و نصیحت کردن فرزندی که به تازگی اعتیاد خود را ترک کرده است، همگی باعث ایجاد مانع در طی روند بهبودی وی میشود.
در این مرکز ترک اعتیاد آموزشهای رفتاری هم برای خانوادهها و هم برای فرزندان در حال ترک ارائه میشود. مهارتهایی چون توانایی حل مساله و مدیریت هیجانات. به طوری که با یادگیری این مهارتها و جایگزین کردن آن با رفتارهای قدیمی، از اشتباهاتی که تا به امروز نتیجه ای نداشته جلوگیری شده و کمک میشود تا خانوادهها و فرزندانشان که درگیر بیماری اعتیاد هستند در مسیر بهبودی گام بردارند.
همینطور میتوانید برای دریافت مشاوره درباره اعتیاد با کمپ ترک اعتیاد رهپویان آوای رهایی تماس بگیرید.