این سوالی است که بسیاری از خانواده ها از مشاورین کمپ ترک اعتیاد رهپویان آوای رهایی (بهترین کمپ خصوصی در منطقه مینی سینی، اقدسیه و شمیرانات) به طور همیشگی میپرسند.
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری اعتیاد، ترک میکندد اما در ترک باقی نمیمانند. گروهی با مصرف مواد جدید، گروهی باروشهای استعمال متفاوت، گروهی با وسوسههای مصرف جدید و گروهی با جنگ و جدال. اما افرادی در بین مصرف کنندگان هستند که استاد تجربه های تلخ میباشند.
آنها به گفته خودشان استاد ترک کردن هستند اما در ترک باقی نمیمانند. استاد عجول بودن و تصمیمهای غیر عقلانی هستند و در نهایت نمیتوانند زندگی سالم را تجربه کنند.
در کتب مختلف از مداخله و درمان اعتیاد باید گفت خانواده مهمترین منبعی است که میتواند به بهبودی یک فرد مصرف کننده مواد مخدر یا محرک کمک کند. حال به نحوهی برخورد با یک فرد مصرف کننده اشاره مینماییم که چه مواردی باید در آن لحاظ گردد:
موارد بسیاری در این حیطه میگنجد اما مهمترین آنها به شرح ذیل است:
نکته اینجاست که متاسفانه در بین عامه مردم این باور غلط شکل گرفته که مشروبات الکلی و گل جزء مواد محسوب نمیشوند. اما نمیدانند که الکل هم یک مادهی مخدر است و فقط شکل ظاهری آن متفاوت است و به همان نسبت وابستگی دارد (برگرفته از کتاب الکلیهای گمنام). همچنین مادهی اعتیاد آور گل و کانابیس که توهم زایی و قدرت تخریب آن به مراتب کمتر از مواد های دیگر نیست.
ضمن اینکه در اکثریت خانوادهها خود درمانی با قرص را میبینیم و نمیدانند که تخریب فکری و ذهنی و همچنین جسمی قرص به مراتب از مواد دیگر بیشتر است.
در این مرکز ترک اعتیاد به آموزشهایی پرداختهایم که موارد یاد شده پارهای از این آموزشهاست و قادریم که بیمار و خانواده را همزمان تحت پیشگیری و درمان قرار دهیم.
جلسات خانوادهای که در کمپ ترک اعتیاد رهپویان آوای رهایی برگزار میشود در واقع آموزشی برای نحوهی برخورد اعضای خانواده با یکدیگر و به خصوص فرد بیمار است.